divendres, 2 de gener del 2009

nou canal i blog de l´oficina de premsa de l´excèrcit israelià

La meva amiga Leah m´informa de que L´excèrcit israelià ha creat un blog i un canal amb vídeos al You Tube de la ofensiva antiterrorista contra el Hamas i grups afins a la Franja de Gaza. Una bona mostra de la transparència de les IDF davant la informació sesgada del conflicte que s´ofereix en bona part de la premsa i dels mitjans de comunicació europeus.


Un bon exemple d´aquesta desinformació a la que faig referència ens la proporciona avui el diari Público. En efecte, sobre l´assassinat d´en Nizar Rayyan, d´un dels liders més extremistes del Hamas, aquest diari políticament correcte titula: "Masacre de civiles para descabezar al Hamas" (Donant a entendre que l´excèrcit israelià està realitzant una masacre sense tenir en compte a la població civil palestina per a assolir el seu objectiu). Tanmateix les propies fonts palestines, el diari "Today Palestine", afirmen que el lider del Hamas va obligar a la seva familia a quedar-se a casa amb ell:


"While aware of that, our correspondent Ryan Sheikh refused to come out of his house remained firm and a number of his children".


Però, tornant al diari público, el pitjor arriba quan observem el comentari més valorat d´aquesta notícia:


"Estos son crímenes contra la humanidad. Hamas NO es un grupo terrorista, es un partido democrático votado por mayoría absoluta, y que está ejerciendo su derecho a EXISTIR hasta el ultimo aliento, hasta la última gota de su sangre.- esto es un genocidio sin precedentes -"


Sincerament, no m´entra al cap com pot ser que un comentari on és fà apología del terrorisme islamista del Hamas pugui arribar a ser el comentari més valorat d´una notícia. Lamentable i vergonyós.


Benvolguda Leah, todah rabah ve Shabat Shalom!

1 comentari:

espiadimonis ha dit...

No he comprat mai aquest pamflet anomenat "Público", però pel què he sentit a dir aquí i allà no serveix ni per posar a terra un cop fregat.
Em fa molta vergonya pertànyer a un país (mal em pesi tinc passaport espanyol) en el qual es pugui publicar gasòfia com aquesta sense cap conseqüència. És un exercici de demagògia intolerable, i més tenint en compte que és el butlletí oficial del govern socialista, i hauria de tenir com a resposta un nivell de vendes de 0 exemplars.