dijous, 1 de gener del 2009

l´excèrcit israelià liquida un dels principals caps del Hamas

Mentres la premsa catalana políticament correcta segueix carregant contra Israel, acusant al govern israelià de fer un ús desproporcionat de la força i de no permetre una treva humanitaria de dos dies a Gaza, els missils Qassam llençats desde la Franja contra territori israelià continuen causant estralls. El passat Dimarts, els missils ja van arribar a la ciutat de Beer Sheva, a uns 40 km. de la Franja de Gaza i els atacs terroristes del Hamas ja s´han cobrat la vida de cinc israelians.

Per altra banda, aquesta tarda, l´excèrcit israelià ha líquidad a en Nizar Rayyan, un dels caps més importants del Hamas al nord de la franja de Gaza, que era l´enllaç entre les al.les militar i política de l´organització islamista. A més a més, en els darrers dies, aquest sinistre personatge havia defensat els atemptats suïcides en territori israelià.




Per últim, una opinió molt difosa en els mitjans de comunicació i que varies persones m´han comentat en els darrers dies és que el conflicte s´acabaría amb la retirada israeliana dels territoris ocupats i amb l´aixecament del bloqueig a Gaza. Aquesta idea és falsa. En primer lloc, el govern israelià d´Ariel Sharon va desocupar la Franja, mitjançant el seu plà de desconexió, al Agost del 2005; I el control de les fronteres de Gaza no només es tasca del govern israelià, sino també dels governants palestins i d´Egipte, que sol tancar la frontera quasi sempre, tot i la suposada solidaritat amb els seus germans palestins... Tanmateix, ningú acusa al govern egipci del boqueig de Gaza i bla, bla, bla... com fan amb el govern israelià.

En segon lloc, El Hamas no lluita per a la creació d´un estat palestí en els "territoris ocupats" sino per a la destrucció d´Israel i la creació d´un estat teòcratic islàmic a tot el territori palestí del mandat britànic. Si voleu saber més sobre el Hamas i la seva ideologia totalitaria, podeu fer una ullada a la seva carta fundacional.