dijous, 8 d’abril del 2010

Ariadna Jové: tergiversant el conflicte israelo-palestí i demonitzant a Israel amb dos ovaris


El passat Dilluns dia 5 d´Abril el Diari de Tarragona va publicar aquesta entrevista realitzada a Ariadna Jové, la cooperant catalana del Moviment Internacional de Solidaritat amb Palestina que va ser detinguda per l´excèrcit israelià a la ciutat de Ramallah per haver estat il.legalment al país, amb el visat  caducat, i per entrar sense els permisos adients a territoris sota control de l´ANP. Doncs bé, Ariadna Jové no va desaprofitar les preguntes de la periodista M. Victoria Bertrán per a demonitzar a Israel, tergiversar el conflicte, assegurar que la solució de dos estats no es viable (per a ella només és viable la desaparició de l´estat d´Israel i de la presència jueva a l´Orient Mitjà) i demanar el boicot a Israel. 

Vegem a continuació algunes de les seves perles (els meus comentaris en vermell):


El embajador de Israel en España, Raphael Schutz, dijo que la entidad a la que usted pertenece es violenta.
No es cierto. El Movimiento Internacional de Solidaridad apoya iniciativas no violentas surgidas de los comités de resistencia popular palestinos. 


¿Qué son?
Agrupaciones civiles para hacer frente a la ocupación israelí, como manifestaciones contra el muro y el apartheid, por la obertura de vías de comunicación, reinvidicaciones respecto a los presos palestinos...  [imagino que la senyoreta Jové deu considerar "actes pacífics" les manifestacions violentes contra els soldats israelians a Cisjordània per a "protestar contra el mur", on per cert també participen i han participat cooperants internacionals de diverses organitzacions de solidaritat amb Palestina, com els membres del moviment al que pertany la senyoreta Jové. I això per no afegir que moltes de les tentatives d´atemptar contra inocents ciutadans israelians que viuen a Cisjordània també les han coordinat aquestes "pacifiques agrupacions civils"].

Su arresto hizo que se volviera a hablar de los palestinos.
Sí, pero tampoco quiero que el foco se ponga sobre mi persona. Lo que quiero que se conozca es que dos millones de palestinos soportan en Cisjordania el apartheid israelí. [la senyoreta Jové es limita a difondre propaganda. Parla del "Apartheid israelià" però a Israel resulta que tots els ciutadans tenen igualtat davant la llei i que hi conviuen musulmans, cristians, drusos, circasians i jueus de diversos origens; De fet, pocs païssos poden presumir de ser  tan multiculturals com ho és l´estat d´Israel. Tanmateix, als territoris sota control de l´ANP els cristians estan desapareixent pel auge del fonamentalisme islàmic a la societat palestina a les darreres dècades. El cas de Betlem és significatiu. Als anys 60-70 els cristians eren una majoria i avui són una minoría. Cal afegir a més a més que mentres que la senyoreta Jové acusa alegrement a Israel d´Apartheid, ella no s´ha parat a pensar que el futur estat palestí serà un estat judenrrein (buidat de jueus) i això serà així degut a la judeofòbia promoguda per les autoritats palestines, que imposibilitaran que una minoría jueva pugui viure a Cisjordània com a ciutadans palestins si així ho volguessin. La senyoreta Jové no dubta a acusar a Israel d´Apartheid i troba bé o no crítica que el futur estat palestí sigui un estat "judenrrein" o "sense jueus". Amb això està tot dit...].

¿Cree, como la Autoridad Nacional Palestina, que en 2011 habrá un Estado palestino?
La solución de los dos estados es imposible, vista la multiplicación de los asentamientos israelíes. La ANP no quiere o no puede reconocerlo. Y tiene el problema de su corrupción.



¿Qué otra solución hay?
Sólo el boicot contra Israel. [Així de radical, pim pam. Ella considera que la solució més justa és la desaparició d´Israel del mapa en benefici d´un suposat e impracticable sobre el terreny estat binacional. La senyoreta Jové calla que la creació de l´estat binacional a la llarga provocaría guerres civils entre les comunitats jueva i àrab (al igual que va passar durant el mandat britànic) i en el pitjor dels casos la solució que la senyoreta Jové considera justa implicaría una neteja ètnica o un genocidi dels ciutadans jueus del futur estat binacional palestí.  A més a més, i per a posar la guinda al país, l´entrevistada afirma que la solució és el boicot a Israel. Mireu aquí la similitud amb la propaganda nazi. Els nazis deien: per a resoldre els problemes d´Alemanya cal boicotejar als jueus; i els antisionistes europeus afirmen que la millor solució per a resldre el conflicte d´Orient Mitjà és boicotejar a Israel. De fet, l´única afirmació sensata i amb cap i peus de la senyoreta Jové és la crítica a la corrupció dels membres de l´ANP].

¿Un boicot no haría todavía más difícil el diálogo?
El diálogo no es el camino para Oriente Medio, sino la justicia. Llevamos 60 años de diálogo, sin resultados. La justicia tiene que hacer pagar a Israel todos sus delitos de estado racista.

Presume de ser la única democracia de Oriente Medio.
Cualquier judío de cualquier parte del mundo puede obtener la nacionalidad israelí. El millón y medio de árabes israelíes, palestinos de 1948 que se quedaron en la Palestina histórica, viven discriminados. ¿Esto es democracia? [de nou, la senyoreta Jové es limita a reproduir propaganda palestina de manera acrítica. De fet, el seu radicalisme queda expressat en la següent afirmació: el diálogo no es el camino para Oriente Medio sino la justicia... La justicia tiene que hacer pagar a Israel todos sus delitos de estado racista. Des del meu húmil punt de vista, aquesta afirmació demostra un interés per la causa però no per les persones. Tant israelians com palestins comparteixen el territori i ambdos pobles tenen dret a l´autodeterminació. Els israelians la van aconseguir ara fà seixanta anys i els palestins també l´haurien pogut aconseguir però en aquells moments no els importava tenir un estat sinó eliminar la naixent sobirania jueva sobre una part del territori. Defensar les postures maximalistes, com fà la senyoreta Jové, és defensar la continuació del conflicte, més violència i més morts per ambdues bandes. Cal defensar idees dstinades a buscar una solució més justa i encara que no satisfarà a thothom, la més justa és la dels dos estats perquè satisfà els drets nacionals i d´autodeterminació dels dos pobles que conviuen a Palestina. El radicalisme de la senyoreta Jové queda ben evident...].

Ariadna Jové no desaprofita la ocasió de demonitzar a Israel i de qüestionar el seu dret a existir però finalment thothom queda retratat per mèrits propis.

PD - A la foto podeu veure Ariadna Jové durant la seva estança sense els papers en regla als territoris sota control de l´ANP. Font de foto: Diari de Tarragona.