divendres, 16 d’octubre del 2009

Zapatero banalitza i nega l´antisemitisme existent a Espanya en una entrevista concedida al diari israelià Ma´ariv.

El president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero va concedir una entrevista al diari israelià Ma´ariv i, fent gala d´un total cinisme, va respondre als periodistes que "Debo declarar de forma clara que no hay antisemitismo en España en ninguna de sus expresiones. No todo comentario, publicación o fotografía debe ser considerada antisemita. La mejor prueba es que hoy en dia no hay actos antisemitas en España. Antisemitismo era en la dictadura de franco".
Aquestes paraules realment m´han indignat. Què collons - amb perdó - entèn aquest home per judeofòbia? Suposo que ell nomès deu entendre com a actes antisemites les agressions de grups neonazis o d´extrema dreta contra ciutadans jueus, sinagogues, cementiris o els vells slogans franquistes que parlaven de conspiracions "judeo-masónicas-comunistas". Tanmateix, la judeofòbia és molt més que això i sí, sr. Zapatero, a la premsa espanyola s´han publicat caricatures dignes dels caricaturistes nazis de Der Stürmer, s´ha mentit - presentant la operació plom fós com una ofensiva contra Gaza, passant gairebé per alt que l´objectiu era el Hamas i especialment deturar el llençament de míssils Qassam contra les poblacions civils del sud d´Israel - i s´ha demonitzat a Israel descaradament en les notícies oferides pels mitjans de comunicació tant catalans com espanyols; gràcies a tota aquesta desinformació, s´ha donat justificació a les postures favorables al Hamas o a les idees antisionistes, i amb l´excusa del patiment del poble palestí, de la causa palestina, de les mencionades idees antisionistes o de la "masacre" de Gaza, s´han fet actes vandàlics contra les seus d´institucions jueves, com la de Jabad Lubavitch a Barcelona, i s´ha creat un clima hòstil contra tot allò relacionat amb Israel o el món jueu. Justament, aquesta situació és la que explica els insults de "gos jueu" i "brut jueu" que va rebre l´embaixador d´Israel a Espanya, el sr. Raphael Schultz, després de presenciar el Madrid - Barça al estadi Santiago Bernábeu el passat mes de maig o el fet que una reconeguda pacifista israeliana, la cantant Noa, fós insultada públicament mentres participava en els actes de la Diada Nacional de Catalunya el passat dia 11 de Septembre.
Però clar, per al sr. Zapatero, els actes vandàlics que va patir al passat mes de gener la seu de Jabad a Barcelona, els insults de gos i brut jueu que va patir el sr. Raphael Schultz, les pintades antisemites presents en moltes ciutat de l´estat espanyol on es compara el Maguén David amb l´esvàstica nazi, el fet que prestigiosos periodistes com ara Pilar Rahola rebessin amenaces pel fet de denúnciar la desinformació existent, o el fet de boicotejar a cantants i universitats israelianes, com per exemple la Universitat d´Ariel, són actes de protesta contra Israel sense cap tipus de caràcter judeòfobic, oi? Sr Zapatero, vostè pot banalitzar la judeofòbia tant com vulgui però espanya està quedant retratada com un dels païssos més judeòfobics de l´Europa occidental en els darrers anys. Llegeixi sinó l´article que va publicar el mes passat el diari israelià Jerusalem Post. Com deien en un anunci d´un producte de neteja de fà alguns anys: el algodón no engaña!