dilluns, 19 d’octubre del 2009

Libel de sang publicat al diari ABC: "Los malogrados hijos de Gaza"

A la plena Edat Mitjana, especialment a partir del segle XII, es va posar de moda a l´Europa occidental cristiana el fet d´acusar al poble jueu de cometre crims rituals contra nens cristians com per exemple crucifixions de nens per a conmemorar el martiri de Jesús, assassinats rituals per a extreure´n la sang i fabricar les matzot (pà àcim que es menja durant la festivitat de Pesaj), etc. Doncs bé, l´ANP ha aprofitat tot aquest bagatge de la judeofòbia clàssica europea en els seus mitjans de comunicació - més aviat caldria dir de propaganda- per a desprestigiar Israel i el poble jueu. Ja a la segona meitat dels anys noranta, Iasser Arafat va acusar Israel de proporcionar als joves palestins llaminadures enmetzinades, de vendrel´s joguets amb bombes o de contagiar-los misteriosament el virus de la SIDA.


Durant els darrers anys, tant el Hamas com l´ANP han continuat amb aquesta política d´acusacions per tal de desprestigiar internacionalment a Israel i en la seva tasca sempre han trobat i troben el suport amable e involuntari dels mitjans de comunicació europeus, que publiquen les seves falses acusacions i les seves mentides sense cap tipus de rigor crític. Un últim exemple d´aquesta postura acrítica i desinformativa ens l´ofereix el diari espanyol ABC i la seva corresponsal a la regió, Laura Caro, que ha publicat un nou libel de sang a inicis del segle XXI. El libel en forma de notícia porta per títol "Los malogrados hijos de Gaza" i, basant-se només amb el testimoni de metges i personal sanitari palestí de Gaza, afirma que durant els darrers mesos han nascut molts nens a Gaza amb terribles malformacions provocades pels bombardejos amb armes no convencionals e inclús químiques del excèrcit israelià. Us recomano que llegiu l´article per a veure fins on arriben les mentides propagandístiques dels palestins i el total acriticisme dels periodistes europeus. El resultat de tot plegat: desinformació i difussió d´una serie de clitxes sobre el conflicte i demonització-desligitimació d´Israel entre la ciutadania.

A les imatges podeu veure la il.lustració d´un crim ritual medieval i a la segona imatge la particular interpretació d´aquest libel antisemita que fan els mitjans propagandístics de l´ANP o el Hamas.