dijous, 29 d’octubre del 2009

Mahmoud Abbas alerta sobre la "colonització" jueva a Jerusalem a Rabat

El president de l´ANP, Mahmoud Abbas, va aprofitar l´acte d´apertura del foro internacional sobre "Al-Quds" que es celebra a Rabat, la capital del Marroc, per a alertar a la comunitat internacional sobre la situació explosiva que es viu a Jerusalem degut a "la colonització israeliana dels territoris palestins i les agressions a la ciutat".



Aquest foro, que té com a objectius protegir el caràcter àrab e islàmic de la ciutat, va ser l´escenari ideal escollit per Mahmoud Abbas per a continuar amb la campanya de mentides i difamació sobre un suposat complot israelià per a destruir la mesquita d´Al-Aqsa, reconstruir el Temple i judaïtzar Jerusalem. Aquesta cançó ja la hem sentit altres cops, l´any 1929, el muftí de Jerusalem Hadj Amin Al-Husseini, va engegar una campanya semblant de difamació i va exhortar als àrabs a protegir Al-Quds i l´explanada de les mesquites. El resultat de les prèdiques incendiaries del muftí va ser una revolta àrab i els progroms comesos a les ciutats d´hebron o Safed, on van ser brutalment assassinats 67 jueus a hebron i entre 18 - 20 a Safed. També, més recentment, a l´any 1996, aprofitant la opertura del tunel dels asmoneus, Yassir Arafat va acusar al primer govern presidit per Netanyahu de voler ensorrar la mesquita d´Al-Aqsa i va promoure incidents violents a Jerusalem durant els dies següents, encara que ja abans havia donat el seu vist i plau a la apertura del mencionat tunel.

Aquests són només uns exemples. El tema és que els liders palestins utilitzen desde antic la teoría conspirativa de que els jueus o el govern israelià de torn volen destuir la mesquita d´Al-Aqsa i apoderar-se dels llocs sants del Islam a Jerusalem per a movilitzar el seu poble i provocar aldarulls i, mitjançant l´us de la violència i el terrorisme, aconseguir rèdits en l´escena diplomàtica. Amb aquests nous incidents, possiblement Mahmoud Abbas està desviant l´atenció dels problemes interns palestins (com el fracàs de les negociacions amb Hamas) i està demostrant la seva protesta per no haver aconseguit imposar la seva agenda (la congelació de la construcció als asentaments jueus als territoris en disputa) al govern Netanyahu de manera unilateral, a canvi de res, només com a punt de partida per a reemprendre les negociacions de pau, que estan paralitzades desde fà més d´un any.


Font: Aurora Digital.