dijous, 15 d’octubre del 2009

El nou secretari del PP valencià és un antisemita recalcitrant i negacionista de la Shoah


Que el PP és un partit salpicat de casos de corrupció tant a València com a Madrid i que té uns dirigents impotents, especialment M. Rajoy, incapaços de posar ordre dins del seu propi partit ja ho sabíem desde fà temps. Però el darrer capítol del afer Gürtel sobrepassa els límits de la corrupció per a enfangar-se en el brut terreny de la judeofòbia i del negacionisme. En efecte, el substitut del defenestrat Ricardo Costa en el càrrec de secretari general dels populars a València, César Augusto Asencio, és també un filo nazi i un antisemita recalcitrant. Sí sí, d´aquesta colla d´antisemites sense complexos que encara van parlant de conspiracions jueves mundials, de que els nazis no eren tant dolents i de que l´Holocaust és una mentida jueva per a desprestigiar el nacionalsocialisme i de pas extorsionar econòmicament als païssos europeus. El diari El País recull algunes de les animalades escrites pel sr. Asencio en un article en un diari "Información" de la seva ciutat natal, Alacant, l´any 1979.

Si el PP fós un partit minimament seriós, els seus dirigents tant nacionals com autonòmics mai permetrien que un personatge de la calanya del sr. Asencio embrutés la imatge del seu partit i embrutés la democracia en general. Però no, ens temem que aquest no serà el cas i no ho serà perquè durant la transició no es va fer una condemna general de la dictadura franquista ni dels seus col.laboradors, ni del suport que el règim franquista va donar als nazis especialment entre els anys 1939 i 1942-43. Al contrari, la oligarquía més aperturista del règim i del "Movimiento Nacional" (els Fraga, Areilza, Suárez, etc.) van pactar amb els partits que havien liderat l´oposició al dictador (com per exemple el PCE i el PSOE) i aquest pacte és el que va permetre que de sobte, de la nit al dia i com qui no vol la cosa, camises blaves de tota la vida esdevinguessin lloables demòcrates compromesos amb el respecte de la democracia, els drets humans, la igualtat o la justícia social, I s´incorporessin als partits polítics demòcratics, com la UCD, AP o el PSOE. Això és el que explica que un personatge com el sr. Asencio pugui arribar a ser a dia d´avui el nou secretari general dels populars a valència.


Per a finalitzar, només una reflexió personal: en molts mitjans de comunicació afins al PP, com per exemple Libertad Digital, (Sí, els mateixos que fà quaranta anys parlaven de conspiracions judeo-masòniques- comunistes) s´ha posat de moda mantindre una postura pro-israeliana en l´anàlisi dels conflictes del Orient Mitjà. Tanmateix, molts cops he tingut la sensació de que aquesta postura és més aviat fruit de la seva por als emigrants d´origen àrab o del món islàmic en general i d´una mal dissimulada islamofòbia que no pas d´un veritable apreci envers Israel i el poble jueu. Però que quedi clar que això només és una opinió personal de l´autor.