dimecres, 11 de gener del 2012

"Una nació per a un nou Holocaust".

Ara fa gairebé un any es van iniciar les protestes a Egipte contra el règim dictatorial presidencialista de Hosni Mubarak. Durant aquests dotze mesos els nostres mitjans ens han informat a bastament sobre temes d'actualitat com les manifestacions contra el règim de Mubarak, la transició democràtica a Egipte, la violència patida per la comunitat copta i el seu recel cap als partits islamistes, i del més que previsible èxit electoral (ens trobem en la tercera fase de les eleccions legislatives) de les forces islamistes, tant del Partit de la Llibertat i la Justícia (vinculat als Germans Musulmans) com del partit salafista Al-Nour. Però hi ha un aspecte que ha estat ignorat i apenes ha passat de puntetes pel nostres mitjans de comunicació: l'antisemitisme existent a la societat egipcia durant les protestes a Tahrir i en el nou egipte post Mubarak.Una mostra d'aquest antisemitisme rabiós la tenim en un partit de la pasada lliga egipcia de futbol disputat al Caire. Els ultres de l'equip local exhibeixen pancartes on es pot llegir: "fuck Israel", banderes palestines i una enorme pancarta negra amb lletres blanques on es pot llegir "Una nació per a un nou Holocaust" en anglès. Podeu veure el següent video 'pujat' a Youtube pels propis ultres del Zamalek:





Lamentablement, l'antisemitisme està molt arrelat a la societat egipcia i no sols entre fonamentalistes islàmics radicals. Cal tindre present que aquestes imatges del vídeo són anteriors a la temptativa d'assalt de l'embaixada israeliana al Caire del passat mes de Setembre, en el context d'un seguit de manifestacions organitzades cada divendres  principalment pels Germans Musulmans i els salafistes egipcis amb el pretext de protestar per la mort de cinc policies fronterers egipcis al Sinaí el passat 18 d'octubre en el context de la persecució del comando terrorista palestí que havia causat aquell dia vuit morts i 29 ferits a les proximitats del centre turístic d'Eilat, al Mar Roig.

1 comentari:

A. ha dit...

Avui llegeixo que,a El Caire, un empresari copte serà jutjat perquè a un twit ha posat la imatgte d'una Minnie amb niqab i un Mickey amb barba salafista.

D'on no n'hi ha, no en raja.