dilluns, 23 de gener del 2012

Avraham Grant, el Partizan de Belgrad i les mesures discriminatòries del govern de Dubai.


Grant en un entrenament recent amb els seus jugadors del Partizan de Belgrad. Font: Mondo.rs


El passat Dissabte ho vaig llegir en una notícia breu de futbol internacional a l'edició de paper del diari Mundo Deportivo, però no he aconseguit localitzar-la en la seva versió digital. Aquesta notícia és una bona mostra de la discriminació que pateixen els ciutadans israelians a la majoria de països àrabs només pel fet de ser israelians i jueus. En aquest cas, la víctima de la discriminació ha estat l'entrenador de fútbol, Avraham Grant, un tècnic amb una gran experiència a la Primera Divisió israeliana i a la Premier League anglesa (subcampió de la UEFA Champions League amb el Chelsea londinenc la temporada 2008-9), que recentment ha estat contractat pel Partizan de Belgrad serbi en substitució d'Aleksandar Stanojevic. (UEFA.com).

Doncs bé,  al igual que havia passat en els darrers anys, aprofitant l'aturada hivernal de la lliga serbia de futbol, Grant i seus jugadors havien de realitzar un petit stage de pretemporada a Dubai, però ha estat imposible per la negativa de les autoritats de Doha a concedir-li el visat d'entrada a Grant perquè el petit emirat àrab no reconeix a Israel ni hi té cap tipus de relació. Davant d'aquesta situació desagradable, segons van informar ahir diversos mitjans de comunicació serbis, la directiva del Partizan ha cancelat la pretemporada a Dubai i ha optat per realitzar-la a Israel entre el pròxim 25 de Gener i el 8 de Febrer. De fet, els directius de l'equip blanc i negre ja estarien negociant la celebració de partits amistosos amb equips russos, ucraïnesos o israelians, com per exemple el Maccabi de Tel Aviv. (Mondo, traducció de Google del serbi al anglés).

Vet aquí la diferència entre la propaganda i la realitat sobre el terreny. El govern israelià es acusat sovint en els nostres mitjans de comunicació de practicar una política discriminatòria i d'Apartheid amb els palestins, però en realitat els discriminats són els ciutadans israelians per molts governs àrabs i una bona prova la tenim en el fet de que al entrenador d'un equip serbi de futbol li han denegat el visat d'entrada a Dubai només pel fet de ser jueu i israelià.