divendres, 20 de gener del 2012

¿Pinzellades antisionistes? No; Pinzellades antisemites.

Ahir vaig tenir l'oportunitat de llegir aquest interessant article del periodista Lluís Foix a La Vanguardia i estic d'acord amb les seves afirmacions sobre el descrèdit de l'esquerra socialdemòcrata i el sorgiment amb força de moviments populistes, xenòfobs i euroescèptics en molts socis europeus de la UE, com per exemple Hongria o Bulgaria. Ara bé, crec que cal una puntualització. Lluís Foix afirma que:

Los vientos que soplan en Bulgaria, Rumanía y Chequia no son muy favorables a la UE. Un clima de nacionalismo extremo, con inquietantes pinceladas antisionistas o antigitanas, se detecta en varios países que formaron parte del pacto de Varsovia.

Des del meu punt de vista penso que les pinzellades que s'estan donant a Hongria Romania, Bulgaria o la República Txeca certament són antigitanes, però no són antisionistes (de critica a Israel o fins i tot de negació d'aquest estat a existir) sinó que són obertament antisemites. En casos de partits com el Jobbik hongarès quedà ben clar perquè molts dels seus membres han estat relacionats amb organitzacions paramilitars d'ultra dreta, antigitanes, xenòfobes i antisemites, com per exemple la Magyar Gárda o la Associació de Guardies Civils per a un millor futur. Per tant, res de pinzellades antisionistes sinó més aviat obertament antisemites.