dilluns, 30 de gener del 2012

El Ha'aretz és un diari 'Cool' per a Anonymous Palestine.

Ho explica el periodista Sal Emergui al seu blog del diari El Mundo. Des de fa uns mesos hackers pro israelians i pro palestins estan immersos en una guerra cibernètica que sembla no tenir fi. Una de les seves darreres víctimes ha estat el diari israelià de centre-esquerra, Ha'aretz, però segons sembla aquest ciber atac va ser un error perquè els seus autors, els hackers de Anonymous Palestine, van deixar un missatge on demanaven excuses al Twitter del mencionat mitjà:

"We are sorry. We didn't Know that Haaretz is a good newspaper, we sorry about this, and be sure no one will attack u again". 


Com encertadament indica Sal Emergui, el Ha'aretz (El País), editat a Tel Aviv, és un diari que té una major popularitat fora d'Israel que no pas al país, on té fama de pro palestí. De fet, periodistes com per exemple Ben Dror Yemení (que escriu al vespertí Ma'ariv) són crítics amb la línea editorial del mencionat diari, considerada com acríticament pro palestina i en ocasions fins i tot demonitzadora de les institucions israelianes. Arran del ciberatac i de les posteriors disculpes dels hackers pro palestins, el debat sobre la línea editorial del Ha'aretz ha tornat al primer pla i l'incident ha originat tot un seguit d'acudits i bromes a Israel entre partidaris i detractors del mencionat diari.

2 comentaris:

A. ha dit...

".. that Haaretz is a good newspaper"... penso que no hi ha diaris bons o dolents, sinó premsa lliure o no. A Israel n'hi ha, de premsa lliure.

A.

Lior ha dit...

Per mi, també és un diari cul.