dilluns, 28 de desembre del 2009

Novament judeofòbia de la més rancia als comentaris del diari Público

Pensareu que m´he tornat masoca postejant sempre sobre el mateix tema, però creieu-me val la pena, val la pena denunciar el doble raser dels mitjans de comunicació espanyols i catalans en els temes referents a l´Orient Mitjà i especialment al conflicte israelo-palestí.

Per una banda, cal mencionar l´enfoc tendenciós i acriticament pro palestí de les notícies reproduïdes en molts mitjans de comunicació. Però, en el cas de la premsa amb edició digital, no podem oblidar els comentaris que hi deixen els lectors, uns comentaris majorment anti-israelians i cada cop més clarament judeofòbics. Serveixi d´exemple aquest comentari deixat per un tal "ciudadano de a pie" a la següent notícia del diari Público:


"Esas resoluciones o informes quedarán en "el saco del olvido" de la Comunidad Internacional, porqué?. Pués sencillamente porque vivimos los tiempos "del mercadeo" y entonces en ese sentido tienen "mucho poder los Judios, y más los Judios Norteamericanos" y por eso les dejaron armarse nuclearmente, y por eso no respetan las resoluciones de ONU/OTAN, y por eso construyen un muro " parecido al de Berlin" en Jerusalén Este, y por eso llevan tiempo, y continuan, masacrando a los Palestinos, y por eso se está extendiendo el terrorismo Islámico por todo el mundo. Pero eso se podria cambiar, solo sacar las tropas de Irak y de Afganistan, y llevarlas a los territorios ocupados por los Judios, y entonces haber si tienen c...s los Judios a atacar a las tropas de la Comunidad Internacional !! Porque ellos son "el ojo del huracan" y la "madre de todo el conflicto de terrorismo en otros Paises Islámicos". ".


Com podeu observar, el comentari recull alguns tòpics de la judeofòbia clàssica cristiana de caire econòmic (relacionant el poble jueu amb el "mercadeo"), altres políticament correctes desde l´esquerra (relacionar el mur de Berlín amb el vallat defensiu a Judea i Samaria) i torna a treure el tòpic de la conspiració jueva universal al afirmar que "tienen mucho poder los judíos y más los judíos norteamericanos". Segons el tal "ciudadano de a pie", gràcies a aquest gran poder, el govern nordamericà va permetre als jueus (fixeu-vos que no diu ni sionistes ni israelians, sinó que parla directament de jueus) armar-se nuclearment i incomplir les resolucions internacionals. A més a més, aquest aprenent de Henry Ford no dubta a culpar als jueus de la existència del terrorisme islàmic, relacionant-lo amb el conflicte israelo-palestí. Ho esteu llegint bé. Enlloc de llegir i conèixer que l´Islamisme neix com una reacció a les idees de la modernitat defensades pel moviment Al Nahda, defensor d´una lectura aperturista de les fonts de la tradició islàmica i de adaptar l´Islam als valors de la modernitat però sense perdre les seves essències, el tal "ciudadano de a pie" culpa com sempre als jueus. Doncs bé, aquest vergonyós i abjecte comentari, judeòfobic l´agafis per on l´agafis, ha estat tranquilament publicat pels moderadors i sense que cap lector hagi alçat la seva veu per a denunciar-ho. Tot plegat ja comença a fer fàstic.