divendres, 15 de febrer del 2008

Les embaixades d´Israel en alerta màxima.

Ho he llegit a Ha´aretz. Encara que el govern israelià va negar ahir qualsevol tipus d´implicació en l´assasinat d´un dels principals caps militars del Hezbollah, Imad Mughniyah; el govern sirià, l´organització terrorista - islamista Hezbollah i el seu patró l´Iran han acusat a Israel d´estar darrera del cop rebut a Damasc.

Les declaracions del govern israelià no semblen haver afectat la visió existent al món àrab i a l´Iran de que el servei secret israelià està darrera del assassinat. Anticipant-se a la possibilitat de que el Hezbollah vulgui duur a terme un atac contra objectius israelians o jueus - com per exemple el que ja van fer contra la AMIA a Buenos Aires al 1994 - el govern israelià ha decidit extremar les precaucions i que les seves embaixades estiguin en alerta roja.



Recordar que el terrorista mort el passat Dimarts a Damasc era un dels caps militars més sanguinaris del Hezbollah. Se´l acusa d´estar darrera del assassinat dels marines a la seva caserna militar a Beirut l´any 1983, del segrest de ciutadans nordamericans a la capital libanesa durant els anys 80 i dels atacs contra interesos israelians a l´Argentina (atac a l´ambaixada israeliana a Buenos Aires l´any 1992 i contra l´AMIA dos anys més tard).