dimecres, 13 de febrer del 2008

Debate Ladino


El diari "El Correo Gallego" publica un article interessant sobre la polèmica creada a Galicia per la deplorable actitut del BNG al negar-se a condemnar el nazisme al parlament gallec. Es especialment significativa l´afirmació següent:

"... Tanmateix, al BNG li passa el mateix que a moltes altres esquerres que evolucionen amb rapidesa en el terreny polític, modernitzen la seva ideologia, revisen els seus criteris econòmics, però deixen per al final una visió maniquea dels conflictes internacionals en la que els dolents sempre son dolents, i els bons sempre son bons.

En aquest repartiment inmutable de papers, Estats Units e Israel seran l´encarnació de Lucifer, facin el que facin i sense donar importància a que el seu govern sigui demòcrata o republicà, laborista o del Likud. Cuba o Palestina gaudiran en canvi d´una consideració positiva, en qualsevol circumstància i sense que influeixi per res el fet que el Castrisme o Hamas imposin dues dictadures.

En aquesta estranya actitud té a veure la mandra i el desig de que la militancia tingui una espècie de "leira" on cultivar aquestes ànsies revolucionàries que van quedar esmorteïdes a la política, la ideología o a la economia domèstica. Seria una forma de seguir practicant la revolució a distància. La política internacional seria un lloc idoni per a fer alguna malifeta, per dir-ho d´alguna manera".

Si voleu llegir l´article en la seva totalitat, cliqueu aquí.


1 comentari:

espiadimonis ha dit...

Tota societat que vulgui evolucionar en el camp intel·lectual necessita que hi hagi llibertat cultural. O sigui, que els polítics no posin les seves grapes a la cultura. Només així els intel·lectuals no tindran el cul llogat i podran fer propostes modernes. A Espanya, així com a Galícia i Catalunya, els polítics tenen la cultura ben collada al seu servei, i aquesta roman captiva i retardada. Només així s'explica que a Galícia encara admirin el comunisme i blasmin els USA i Israel.