dilluns, 4 de febrer del 2008

Atemptat terrorista a Dimona

Segons informa el diari israelià "Ha´aretz", una terrorista suïcida palestina s´ha inmolat a la ciutat de Dimona, al sud del país, i ha causat una víctima mortal i onze ferits.


L´atemptat terrorista, el primer d´aquest tipus desde que es va iniciar l´any, s´ha produït a les 10,30 del matí en un centre comercial de la ciutat, i segons ha informat el cap de la polícia Yossi Porianta, hi havien de participar dos suïcides però només un va aconseguir detonar la càrrega explosiva. Els ferits han estat traslladats al hospital Soroka de Be´er Sheva i un d´ells serà operat d´urgència aquesta tarda.

Els terroristes suïcides van entrar a Israel vía Egipte, aprofitant que el Hamas va volar parts de la frontera amb el país dels faraons per la zona del pas de Rafah. (Aquest era el motiu real de la voladura: aconseguir infiltrar a terroristes en territori israelià vía Egipte i traficar amb armes, no una crisi humanitària com equivocadament van informar molts mitjans de comunicació espanyols i europeus).

Diverses organitzacions terroristes palestines han reivindicat l´atemptat, entre elles les brigades dels màrtirs d´Al-Aqsa, el braç militar del Fatah de Mahmoud Abbas.

Si voleu llegir la notícia a la web en llengua espanyola, El Reloj, cliqeu aquí.
Si voleu veure un video on un parell de testimonis relaten com va passar tot, cliqueu aquí.
Si voleu veure un video amb imatges dels palestins de Gaza celebrant l´atemptat, cliqueu aquí.