dilluns, 8 de març del 2010

Una de les darreres mostres de judeofòbia "políticament correcta" a la nostra premsa

Ara fà uns dies, desde el blog Cat-Israel.org s´alertava de que ja hi havia mitjans de comunicació on, mitjançant articles d´opinió, es negava l´existència de les cartes amb contingut judeofòbic escrites per alumnes de primària i destinades al embaixador d´Israel a Espanya, el sr. Raphael Schultz. Doncs bé, una nova mostra negacionista la trobem en la següent caricatura publicada el passat Dissabte dia 6 de Març als diaris El Periódico de Catalunya i Público, aquest darrer de tirada nacional i amb una línea editorial molt pròxima a les idees del PSOE.
La caricatura, d´en Miquel Ferreras, expressa la idea de que no hi havia cap tipus de contingut judeofòbic i israelofòbic en les cartes rebudes a l´ambaixada, sino que els nens de primària d´aquest país estan molt ben informats de la situació de l´Orient Mitjà i del conflicte israelo-palestí gràcies a que diàriament llegeixen la premsa. Permeteu-me que em foti a riure. Uns nanos de sis, set, vuit o deu anys no acostumen a la premsa ni tenen  entre les seves principals preocupacions el conflicte israelo-palestí. Al menys, el servidor que escriu no les tenía quan tenía aquella edat. Més aviat, m´interesava especialment seguir la serie Bola de Drac, jugar al futbol amb els amics i seguir els partits del Barça per la Televisió. 

L´adoctrinament indecent d´aquests nanos en idees anti-israelianes i anti-jueves per part dels seus mestres ha estat clara i no val a negar-ho o banalitzar-ho com fà el sr. Ferreras.
Per últim, la caricatura és també obertament judeofòbica,  no només pel fet de voler negar l´evident sino també pel fet de presentar als dos membres de l´embaixada d´Israel com a jueus jasídics amb nassos grans i aguilenys, una caricaturització característica dels mitjans nazis als anys 30.
Què voleu que us digui? una nova mostra de la judeofòbia "políticament correcta" que impera a la nostra societat durant els darrers anys. Trist però evident. Amb l´excusa de les idees antisionistes i de la suposada crítica a les polítiques del govern israelià en el conflicte amb els palestins s´està donant ales a la judeofòbia. A Europa (no només a Catalunya o a la resta de l´estat espanyol) s´està jugant amb el foc de la judeofòbia i els periodistes estan jugant el rol de piròmans enlloc d´actuar com a bombers. 

1 comentari:

David ha dit...

Un exemple més de la judeofòbia d'aquest dibuixant. Podríem fer un recull de dibuixos d'aquests (de l'Avui, del Mundo, del Jueves...) que no desentonarien a Der Stürmer. Salutacions!