divendres, 19 de març del 2010

"Lluita armada"

Ahir a la nit, repassant la premsa, em vaig quedar tot d´una peça al llegir al diari El País la trista notícia del assassinat d´un jove treballador emigrant en una acció terrorista ocorregut ahir al matí al Moshav de Nativ Ha´asara a Israel. El corresponsal del País a Jerusalem, Juan Miguel Muñoz, va escriure un panegíric tant descarat del Hamas que és digne de ser publicat en qualsevol mitjà de comunicació del mon àrab islàmic.

Enlloc de presentar al Hamas com una organització terrorista que va pendre el control de Gaza per la força e il.legalment, ens el presenta com un govern pragmàtic, que intenta controlar els altres grups terroristes vinculats a Al-Qaida (com els Ansar Al-Sunna) i al damunt arriba a justificar la sagnant presa del poder de Hamas a la Franja ara fà gairebé tres anys. Veiem-ho amb les seves pròpies paraules:

"Algo se puede dar por seguro: Hamás no se va a quedar de brazos cruzados. Tal vez no sea en esta ocasión o tal vez sí, pero si Ansar al Sunna y Jund Ansar Allah persisten en su reto a Hamás, recibirán un golpe demoledor. Algo similar a lo sucedido con las fuerzas de seguridad de la Autoridad Palestina, leales al presidente Mahmud Abbas, que trataron de desestabilizar al Ejecutivo de Hamás durante un año y acabaron siendo expulsadas de Gaza en junio de 2007".
 
El fanatisme anti-israelià i el dogmatisme ideòlogic d´aquest periodista són tan excerbats que fins i tot arriba a definir el llençament de missils Qassam contra població civil a Israel com a "lucha armada". No m´ho invento. Copio el pàrraf literal:
 
"No es que el movimiento palestino que controla Gaza haya abandonado la resistencia armada, pero después del brutal ataque que sufrió la franja a finales de 2008 y comienzos de 2009 necesitan un periodo de tranquilidad que estos grupos radicales ponen en cuestión. "
 
 I per acabar-ho d´arrodonir, en una notícia més breu titulada "El grupo salafista Ansar Al-Sunna" indica que el creixement de les corrents islamistes a la Franja de Gaza a la llarga és culpa del govern israelià pel seu "asedio a la franja de Gaza". És a dir, per al senyor Juan Miguel Muñoz que un govern islamista aliat del Iran (un altre govern islamista) governi a Gaza no hi té res a veure, és només culpa dels malvats israelians. Però ara flipareu (si és que encara no ho heu fet...) seguidament diu: "el Hamas tiene 25.000 hombres en armas pero su discurso moderado no vende entre los más criticos con Israel y sus aliados Occidentales". Vejam... quin discurs moderat té el Hamas? Si no para d´afirmar dia si i dia també que Palestina és un Wafqt islàmic innegociable i que la seva missió és la destrucció d´Israel. Això és un missatge moderat??
 
Amb uns periodistes tan tergiversadors de la realitat del conflicte palestí no m´extranya gens que a dia d´avui l´estat espanyol sigui un dels païssos més judeofòbics de tota l´Europa occidental.
 

PD - A la foto podeu veure els nanos "moderats" i "pragmàtics" del Hamas en opinió del sr. Muñoz.