dimarts, 12 de gener del 2010

Mahmoud Abbas torna a elogiar la memòria de terroristes: en aquest cas, la de Dahlal Mughrabi


Segons informa el diari semi-oficial palestí "Al Hayat Al Jadida", les autoritats palestines, encapçales pel "moderat" Mahmoud Abbas, van elogiar novament la memòria de la terrorista Dahlal Mughrabi el dia del que hagués estat el seu cinquantè aniversari en un acte celebrat a Ramallah durant la darrera setmana del mes de Desembre, on l´alcalde de la mencionada ciutat li va concedir fins i tot una plaça en el seu honor, la plaça Dahlal Mughrabi. A més a més, en un article publicat el passat 30 de Desembre, Jamal Nazal, un dels portaveus de l´ANP, va escriure que Dahlal Mughrabi és "la heroïna de les heroïnes de Palestina".

Obviament, els mitjans de comunicació palestins, tant la premsa com la TV (totalment controlades per les autoritats palestines), van informar detalladament sobre la mencionada cerimònia i és que convé recordar que l´ANP ja fà molts anys que duu a terme una política d´exaltació dels terroristes i de presentar-los com a mòdels a seguir per als seus ciutadans, especialment per als nens. De fet, ja a principis de l´any passat, el mateix Mahmoud Abbas va inagurar una escola d´informàtica amb el nom de la mencionada i exaltada terrorista, qui també ha donat el seu nom a una escola per a nenes a la ciutat d´hebron, diversos campaments d´estiu, academies de policies de l´ANP i fins i tot a un campionat esportiu de futbol.

Però qui és aquesta Dahlal Mughrabi? doncs agafeu-vos fort perque el que llegireu a continuació us impactarà: Dahlal Mughrabi va ser una de les autores materials d´un dels pitjors atacs terroristes contra civils israelians comesos en les darreres dècades i fins i tot en la història del Estat d´Israel. El sagnant atac va ser ideat per Abu Jihad, un dels màxims colaboradors d´en Yassir Arafat a Fatah, i el seu objectiu era desembarcar a la costa israeliana, arribar a Tel Aviv, un cop allà apoderarse d´un autobus o d´un hotel de luxe i obtenir hostatges entre els turistes i els ambaixadors estrangers per a negociar el seu alliberament amb el govern israelià a canvi de l´alliberament de terroristes palestins empresonats a Israel. El comando que havia de duur a terme aquesta operació terrorista estava format per onze terroristes de l´organització Fatah i estaven sota la direcció de la mencionada Dahlal Mughrabi.

Tenint els plans perfectament detallats, el matí del 11 de Març del 1978, el comando sota la direcció de Dahlal Mughrabi va arribar a la costa israeliana vía el Liban amb llantxes motores de la marca Zodiac. Després de desembarcar a la platja de Ma´agan Michael, els terroristes, dotats amb un gran arsenal d´armes, van caminar poc més d´una milla fins a arribar a la autopista de la costa i van començar a disparar contra tots els vehicles que circulaven, apoderant-se finalment d´un taxi després d´executar al taxista i als seus clients. Circulant en direcció cap a Tel Aviv, els terroristes segrestar un autobus que es dirigia cap a Haifa i van assassinar al fotògraf nordamericà Gail Rubin, que estava fent fotos dels paratges naturals pròxims. Com que el conductor del Bus estava ferit pels trets dels terroristes, Mughrabi es va posar al volant i durant el trajecte els altres membres del comando llançaven granades contra els vehicles que circulaven per l´autopista i disparaven contra les persones que hi havia dins dels automòvils. Posteriorment, van segrestar a un altre autobus i van obligar als passatgers del primer autobus (majorment els conductors d´autobusos de la companyia Egged i els seus familiars que anaven d´excursió) a pujar al segon bus. Finalment, el bus fou aturat en un control policial aprop de la ciutat d´Herziliya i es va iniciar seguidament un tiroteig entre els terroristes i els policies, dirigits per Ehud Barak, l´actual ministre de defensa israelià. Algusns dels hostatges van intentar abandonar el bus però van ser tirotejats pels terroristes palestins però la pitjor desgràcia va ocorrer quan el bus es va incendiar, ja sigui pel llençament d´una granada o per l´explosió d´un dels dipòsits de combustible. Finalment, trenta - vuit civils inocents foren assassinats, entre ells tretze nens.

Doncs bé, per als polítics "moderats" de l´ANP aquesta sanguinària terrorista és un exemple i un mòdel a seguir, digne de ser imitat. Brutal l´adoctrinament en l´odi anti-israelià i anti-jueu que rep la població palestina sota el govern d´en Mahmoud Abbas, un exemple de "moderació" exaltat per la diplomàcia europea. Tanmateix, cap mitjà de comunicació català denunciarà aquesta situació perque prefereixen donar la veu a propagandistes antisionistes, expertes en peculiars vagues de fam per torns, que gasten les seves enèrgies en demonitzar a Israel dient una serie de rucades i de bestiesses que si tinguessin una mica de seny faria que es possessin vermelles de la vergonya.


Fonts: Palwatch.org (Palestinian Media Watch) i Cat-israel.org