dilluns, 25 de gener del 2010

Haití: la gran mentida de l´extracció d´òrgans per part dels cooperants israelians

El passat 21 de Gener es va difondre, a nivell mundial, un nou libel de sang contra el poble jueu, més aviat contra l´estat jueu entre les nacions. Es tracta d´un exemple preocupant del que pot passar quan una persona difon un missatge d´odi i d´incitació a través d´internet. Aquest cop es tracta d´una mentida sobre l´extracció d´òrgans amb finalitats lucratives que, suposadament, fan els voluntaris israelians a Haiti.

Les afirmacions de que les forces de Defensa d´Israel desplaçades per a ajudar a la població civil a Haití podrien estar implicades en el robatori i tràfic d´òrgans amb finalitats comercials començaren a circular, per primer cop, a partir d´un video penjat a You Tube per un home de Seattle, que es va identificar com a "T. Oest" d´"Afrisynergy productions" (veure video).

Les acusacions d´aquest video es van difondre a tot el món en un sol dia. Es tracta d´un fenòmen que segons la Lliga Anti-Difamació (ADL) "demostra el poder d´Internet per a difondre desinformació i la capacitat de qualsevol individu per a difondre una gran mentida amb facilitat".

"Hem entrat en una nova era on qualsevol persona pot perpetuar una mentida i extendre-la a nivell mundial desde els confins de la seva llar", digué Abraham A. Foxman, director nacional de la ADL.  "Les pàgines d´intercanvi de videos permeten a una persona explicar algo que és completament erroni i difondre-ho com si es tractès d´un fet consumat".

Diversos portals anti-israelians, pàgines webs i altres fonts de notícies sobre el Pròxim Orient han difós aquesta informació com a "creíble", afirmant que la missió mèdica israeliana a Haití podria estar implicada amb el robatori d´òrgans de les víctimes del moviment sísmic. Segons la ADL, aquesta informació ha estat difosa en diversos llocs web, incluint Press TV, un canal finançant pel règim islamista de Teheran.

Font: ADL y Guysen International News.