dimarts, 20 de març del 2012

Atemptat terrorista contra una escola jueva a Toulouse.

Ho he llegit aquest matí al Ha'aretz. Desgraciadament, en l'atemptat terrorista, han estat assessinats un professor, el rabí Jonathan Sandler de 30 anys i dos dels seus fills, els petits Gabriel i Arieh (de 3 i 6 anys d'edat). La filla del director del centre, Miriam Monsonego (7 anys), va ser la quarta víctima mortal. Un altre estudiant de 17 anys ha quedat ferit de gravetat. Tanmateix, tot i el clar rerafons antisemita de l'atemptat, com encertadament comenten al blog Ma Pitom, alguns dels nostres mitjans han volgut enmascarar els fets i presentar-los com si es tractés d'un 'tiroteig'... No han estat els ùnics, la ministra d'afers exteriors de la UE, Catherine Ashton, no ha dubtat en comparar aquest atemptat amb els comesos per l'ultra-dretà A. Breivik a Oslo i l'illa de Utoya del passat mes de Juliol (encertada en aquesta primera comparació, tot sigui dit), amb les víctimes de la guerra civil a Síria i agafeu-vos fort, amb els fets de... Gaza!! (Ynetnews). Afortunadament, els primers ministres de França i d'Israel, B. Netanyahu i N. Sarkozy, no es fan algunes de les empanades mentals políticament correctes de la senyora Ashton i parlen clar: l'atemptat terrorista és un despreciable atac antisemitauna tragedía espantosa. De fet, tant Sarkozy com el candidat socialista, François Hollande, han suspès els actes de la campanya electoral per a les presidencials franceses.

Segons fonts policials franceses, la pistola utilitzada en l'atemptat terrorista seria la mateixa arma utilitzada en els atemptats contra dos paracaigudistes francesos la pasada setmana a Montauban i els primers indicis apunten cap a grups neonazis i  motivacions xenòfobes, racistes i antisemites (Ha'aretz i El País). Sigui com sigui, són  ja més de tres dècades d'atacs contra la comunitat jueva de França (Nihil Obstat). 

5 comentaris:

A. ha dit...

"la mateixa arma utilitzada en els atemptats contra dos paracaigudistes francesos la pasada setmana".

He llegit que eren tres militars: dos d'origen magrebí i musulmans, i l'altre era de les Antilles. Si això és cert, i hi ha una connexió entre els dos atemptats per l'arma usada, la motivació no seria únicament antisemita.

Jaume ha dit...

A,es com dius. La passada setmana a Mountauban i Toulouse van ser assassinats tres militars francesos, dos d'origen àrab i musulmans i un tercer de raça negra i orígen antillà. Si tots aquests assassinats guarden relació ens podríem trobar davant d'una motivació racista dirigida contra les minoríes ètnico-religioses de França, entre elles la jueva. Ara bé, el criminal que va disparar contra el professor i els estudiants ahir al matí a Toulouse ho va fer motivat pel seu odi antisemita.

Toni Moreno ha dit...

ha estat un atemptat horrible, hem de denunciar el creixent antisemitisme que s'està produïnt a Europa per culpa del llenguatge antiisrelí de l'esquerra europea , pro palestina, que contamina els mitjans de comunicació sense parar a pensar en les conseqüències.
Shalom Javerim
Toni Moreno

Toni Moreno ha dit...

ha estat un atemptat horrible, hem de denunciar el creixent antisemitisme que s'està produïnt a Europa per culpa del llenguatge antiisrelí de l'esquerra europea , pro palestina, que contamina els mitjans de comunicació sense parar a pensar en les conseqüències.
Shalom Javerim
Toni Moreno

A. ha dit...

Antijueu total.

Mohamed Merah a expliqué aux négociateurs avoir voulu attirer l'attention sur le sort des Palestiniens, la présence de soldats français en Afghanistan et l'interdiction du voile intégral.

A.