dimecres, 16 de setembre del 2009

Són les comissions de l´ONU imparcials?

La comissió de la ONU per a les violacions dels drets humans, presidida per el jutge Richard Goldstone, va concloure ahir que en el seu informe sobre la darrera guerra de Gaza (Desembre - Gener passats) tant el govern israelià com l´organització terrorista e islamista Hamas havien comès crims de guerra e inclús de lesa humanitat (http://www.un.org/spanish/News/fullstorynews.asp?newsID=16488&criteria1=Israel&criteria2=Gaza).

Obviament, de ser certes les dades d´aquest informe ens trobaríem davant d´una condemna moral molt important contra el govern israelià, però el passat llunyà i recent de la ONU no és pas d´objectivitat, especialment si ens referim a afers relacionats amb l´Orient Mitjà. Això no hauria de ser motiu de sorpresa i més si tenim en compte que un dels membres de la comissió investigadora dels fets de Gaza, Mark Garlasco, és un reconegut coleccionista d´objectes nazis (http://www.eldiarioexterior.com/noticia.asp?idarticulo=34191) i en ocasions ha portat roba d´estética nazi a les seves festes i costellades amb els col.legues (http://www.mererhetoric.com/archives/11275875.html).

Aquests rumors sobre un dels investigadors de la mencionada comissió ja hauría de fer sospitar. Però hi han més dades que ens porten a desconfiar. Cal recordar que no és el primer cop que organitzacions i plataformes de la ONU serveixen per a fer propaganda antisionista i anti israeliana. Un bon exemple el trobem en la cimera organitzada per la ONU a Durban (Sudàfrica) a l´any 2001, on, amb la pressió dels governs àrabs, es va voler condemnar a Israel com un estat racista i que practica un suposat règim d´Apartheid contra la població àrab palestina. De fet, al mes d´Abril es va convocar una nova cimera antirracista patrocinada per la ONU a Ginebra (Suïssa), que va ser boicotejada obertament per molts païssos pel seu contingut anti-israelià i anti-jueu entre altres motius (http://www.elmundo.es/elmundo/2009/04/20/internacional/1240195619.html). De fet, en aquesta cimera, el gran triomfador i principal protagonista va ser el president iranià Mahmoud Ahmadineyad, qui va organitzar una cimera negacionista de la Shoah a Teheran al mes de Desembre del 2006, donant la paraula a reconeguts neonazis com David Duke, Robert Faurisson o el convers al Islam Roger Garaudy (http://www.noticias24.com/actualidad/noticia/1614/ahmadineyah-monta-un-congreso-para-negar-el-holocausto/).

Aquesta postura poc objectiva de la ONU, no és pas recent. Cal recordar que, gràcies a la pressió de la URSS, dels seus satèl.lits i dels païssos àrabs, l´ ONU va condemnar el Sionisme com una forma de racisme o de discriminació racial l´any 1975. Posteriorment, un cop finalitzada la Guerra Freda, a l´any 1991, la ONU va revocar aquesta condemna.

Però, per a acabar-ho d´arrodonir, el govern israelià va realitzar una propia investigació interna dels fets de Gaza (http://embajadaisrael.blogspot.com/2009/08/comunicado-de-la-embajada-de-israel.html) i els juristes van concloure que en el informe de les Nacions Unides s´havien obviat factors elementals com:

- L´ús de la població civil com a escuts humans per part dels terroristes de Hamas.
- El fet que utilitzessin mesquites, escoles i fins i tot oficines de la ONU com a magatzem per a guardar el seu armament.
- El robatori per part del Hamas d´ajuda humanitària, de material mèdic i fins i tot d´ambulàncies per a fins terroristes.
- El fet que fossin els llençament de míssils "Al-Qassam" durant vuit anys contra les ciutats i kibbutzim del sud d´Israel el veritable detonant del conflicte.

Per tant, si considerem tots aquests factors, jo no li donaría molta credibilitat al informe de la comissió de l´ONU.