diumenge, 28 de desembre del 2008

Sobre l´ofensiva antiterrorista israeliana a Gaza

Ahir al matí, el govern israelià va iniciar una ofensiva antiterrorista a la Franja de Gaza amb l´objectiu de debilitar les organitzacions terroristes palestines, com el Hamas o el Jihad Islàmic, que operen en aquell territori i aturar el llançament de missils Al-Qassam contra el sud d´Israel, especialment contra la ciutat de Sderot i els kibutzim i poblacions del sud del Neguev. Segons les pròpies fonts palestines, més de dos-cents palestins haurien estat víctimes del bombardeigs i també hi haurien diversos centenars de ferits de diversa consideració. Per altra banda, una ciutadana israeliana va morir ahir a la ciutat de Netivot (Neguev) per l´impacte d´un missil Al-Qassam llençat desde la franja de Gaza.

Desde la premsa espanyola políticament correcta s´acusa com sempre al govern israelià de masacrar a la població palestina i de duur a terme un abus desproporcional de la força, però partint de la base de que tota vida humana és sagrada i que tota mort és una tragedia, també és cert que un govern té l´obligació de respondre i defensar als seus ciutadans quan aquests es troben amenaçats i aquesta és la situació que han viscut en els darrers anys els ciutadans d´Sderot i dels kibutzim del sud del Neguev, degut al continu llançament de missils Al-Qassam per part de les organitzacions terroristes palestines. En aquest sentit, us recomano que feu una ullada al interessant blog "Elder Of Zion", on és fà un recompte dels missils Al-Qassam caiguts en territori israelià desde finals del 2006.
Per altra banda, la mateixa ANP ha culpat al Hamas de la ofensiva antiterrorista israeliana i el grup terrorista -islamista realitza crides a duur a terme atemptats suïcides a Israel i a una tercera "intifada" palestina mentres, segons informen fonts egipcies, impideix que els ferits de Gaza siguin evacuats a Egipte. No em sorpren. Què és pot esperar d´una organització que explota de manera partidista el patiment del seu propi poble? Això sí, a Europa sempre hi hauran veus que justificaran el terrorisme islamista... sobretot si va dirigit contra el poble jueu. Lamentable.




4 comentaris:

Colectivo GZ-Israel ha dit...

Alégrome de verte activo de novo!! Non nos abandones que fas moita, moita falta. Shalom

Moré ha dit...

Benvingut de nou, si és que mai havies marxat... que m'ensumo que no! i gràcies.

Irene Adler ha dit...

Hey, bon blog. Cal dir que aquest dies fa vergonya i ràbia de veure la premsa i certs blogs, com descarreguen bilis contra Israel : (

Bones festes : )

Jaume ha dit...

Benvolguts amics:

Moltes gràcies. Lamento haver estat tant de temps sense postejar. No tornarà a passar. Todah rabah de nou!