dimarts, 30 de desembre del 2008

Desinformant sense cap tipus de vergonya


De nou, el diari "El País" torna a desinformar als seus lectors sobre el conflicte israelo - palestí i sobre la ofensiva antiterrorista israeliana a Gaza. En primer lloc, en Juan Miguel Múñoz escriu aquest panegíric sobre el govern del Hamas a Gaza. Però no contents amb això, el títol d´una altra notícia és: "Israel ataca un barco con ayuda humanitaria". Tanmateix, en el texte del article s´indica que:

" Israel ha salido al paso asegurando que el barco pertenecía al Movimiento de Gaza Libre y carecía de permiso para atracar en sus costas. Según las autoridades israelíes, el territorio costero por el que navegaba el Dignity había sido desde ayer declarado como "zona militar cerrada". Además, la tripulación del barco se ha negado a responder a los llamamientos por radio".

Per tant, el vaixell és de la organització "pacifista" Gaza Lliure que ja fà uns mesos va intentar muntar un dels seus numerets per a protestar contra el "bloqueig israelià" a la franja de Gaza i de nou, tot i saber que no tenien cap permís i el territori costaner per on navegaba havia estat declarat com una zona militar tancada, han tornat a muntar un nou numeret per a denunciar la suposada "brutalitat" israeliana. Tanmateix, els periodistes del País - com no - han donat per fidedigna al titular la propaganda dels suposats pacifistes del "Gaza Free", contribuint així a difondre la propaganda anti-israeliana, que tant satisfà als seus lectors.

Però enlloc de mentir descaradament, els periodistes del País a més a més han silenciat que el govern israelià ha permés l´entrada de cent camions amb ajuda humanitaria a Gaza pel encreuament fronterer de Kerem Shalom. En fi... patética la cobertura que dóna la premsa espanyola al conflicte israelo-palestí.