dimecres, 12 de març del 2008

obriu els ulls i mireu la realitat d´una altra manera (Bradley Burston, Ha´aretz)


Benvolguts lectors:

Us recomano la lectura d´aquest revelador article del periodista de Ha´aretz Bradley Burston, que parla sobre els errors d´enfoc de molts occidentals del conflicte israelo - palestí i del terrorisme islamista. Com ja tots sabeu, certs tòpics del conflicte israelo - palestí i del terrorisme islamista han fet fortuna en els mitjans de comunicació occidentals, com per exemple presentar els actes terroristes del Hamas com una represalia a la "brutal" política israeliana o afirmar que el Hamas amb els seus atacs vol forçar a Israel a firmar un alto el foc.

En Bradley Burston afirma que els occidentals han d´obrir els ulls, que no han de buscar explicacions sociològiques del terrorisme ni les raons que els hi permeten entendre que un palestí dispari a sang freda contra un grup de jueus. Burston pensa que els occidentals han de pensar d´una altra manera i que no sols els fets ocorreguts a Gaza permeten explicar els assassinats ocorreguts a una escola talmúdica de Jerusalem la setmana pasada.

Hamas, com la resta d´organitzacions islamistes del món àrab - islàmic, veu un valor afegit en el fet de matar jueus i mai acceptarà compartir la terra islàmica (Wafq) amb els israelians.

Si voleu llegir l´article de Ha´aretz en anglés, cliqueu aquí.