dimarts, 8 de gener del 2008

Sr. President, Dividiría vostè New York?


El columnista del diari israelià "Ha´aretz", Hadav Shragai, ens parla dels perills que pot suposar la divisió de la ciutat de Jerusalem en un article on recrea un diàleg fictici entre Ehud Olmert, quan excercía de batlle de la ciutat santa, i el president nordamericà George W. Bush.

H. Shragai conclou que aquesta decissió de dividir Jerusalem és perillosa e irresponsable i podría convertir la vida dels habitants jueus i àrabs palestins de la ciutat en un infern si no es fila molt prim.

Si voleu llegir tot l´article, cliqueu aquí.
Font: Infomedio.

2 comentaris:

Artur ha dit...

Tots coneixem què passa quan es divideixen ciutats. Algunes, com Belfast, amb la total aquiscència dels seus habitats degut a posicions irreconciliables. Altes, com Berlin, per ordre del govern totalitari d'aquell moment. En els dos casos els conflictes, els traumes i la mort van ser habituales.

Dividir Jerusalem està en l'imaginari palestí i en la primera resoloció de l'ONU el 1948 en la creació de l'estat d'Israel.

Jaume ha dit...

Bé, personalment no vec amb mals ulls que els barris amb una majoria de població árab de Jerusalem es transfereixin a la ANP. Pero el que realment em preocupa és la postura de la mencionada ANP, que realment no fà esforços reals per a assolir una pau amb Israel i acabar amb el terrorisme.
No vull ni pensar que desde els barris árabs sota sobirania palestina es tirotejés als habitants dels barris israelians de Jerusalem com passava abans de la guerra dels sis dies.