dissabte, 26 de gener del 2008

El BNG impideix que el parlament gallec condemni el nazisme i honori la memòria de les víctimes.

Benvolguts lectors:

Els amics d´AGAI (Associació Galega d´Amistat amb Israel) han emès una nota de premsa informant de que el BNG ha impedit l´aprovació d´una declaració institucional on es condemnava el nazisme i s´honorava la memòria de les seves víctimes.

A més a més, el mencionat partit també s´ha negat a sumar-se a la declaració en memòria de les víctimes del holocaust que l´any passat si va ser aprovada amb el suport dels tres grups parlamentaris (PP, PSOE, BNG).

Us deixo amb la traducció al català de la nota de premsa de l´AGAI.

El BNG impideix que el parlament gallec condemni el nazisme i honri la memòria de les víctimes.

El BNG impedí que la Diputació Permanent del Parlament de Galicia aprovés amb motiu del Dia Internacional del Record de les Víctimes del Holocaust una declaració institucional de condemna del nazisme i en record dels seus milions de víctimes, al oposar-se a un texte que comptava amb el suport del PSOE i del PP. El BNG tampoc aceptà de sumar-se a la declaració en memòria de les víctimes del Holocaust que l´any passat si va ser aprovada amb els vots dels tres grups parlamentaris.

La postura del BNG contrasta molt significativament amb el fet de que el Congrés dels Diputats, el Parlament de Catalunya o l´Assemblea de Madrid portin de cuatre a set anys celebrant el 27 de Gener - dia de l´alliberament d´Auschwitz - no sols amb declaracions institucionals sinó també amb actes emotius en els que participen supervivents del Holocaust i polítics de tots els partits, entre ells ERC, CIU o PNV.

L´estratègia del BNG per a aconseguir que el parlament gallec fós protagonista d´aquest vergonyant acte d´omissió, va consistir en proposar un texte alternatiu al que respaldaven tant socialistes com populars, coneixent els membres del BNG que aquest texte no seria acceptat i que, al no aconseguir-se unanimitat, el texte final no tiraría endavant, com finalment així passar.

En la seva miopía injustificable, van intentar incloure un texte que honrava la memòria de les víctimes (inclosos els republicans espanyols, gitanos i homosexuals) sense citar ni tan sols la paraula "jueu", amb la situació actual de l´Orient Mitjà.

Convidat el portaveu del BNG, Carlos Aymerich, a presentar una iniciativa parlamentària diferenciada que es referís al mencionat conflicte, el representant del BNG va descartar tal posibilitat i va consagrar finalment la vergonya de sumar-se al carro dels negacionistes d´extrema dreta deixant en l´aire la pregunta de quina clase de catadura ètica pot tenir qui actua d´una forma semblant.

L´Associació Galega d´Amistat amb Israel (AGAI) manifesta la seva més enèrgica disconformitat amb actituds que deshonren a qui, com a part del govern de Galicia, deu representar a tots els gallecs i les gallegues sense exclussions per motius ideològics o xenòfobs.

Vigo, 27 de Gener del 2008.

4 comentaris:

espiadimonis ha dit...

Fa un temps vaig llegir que el BNG tenia forts lligams ideològics amb la Cuba castrista, i que fins i tot editaven una revista on eren aquesta era constantment lloada. Amb semblants amistats, no m'estranya que es neguin a condemnar l'extermini nazi.

Xoán Salgado ha dit...

Miseria y asco es lo que me causa esta mala noticia del BNG.

Jaume ha dit...

Benvolguts amics:

Totalment d´acord amb els vostres comentaris.

soy maricon ha dit...

esta noticia es una puta mierda hijos de puta maricones nazis de mierda maraos fillo da puta

CABRONESSS!