dilluns, 2 de febrer del 2009

Nous atacs antisemites a Barcelona

Ho podeu llegir aquí.


Desgraciadament, aquestes manifestacions antisemites són en molt bona mesura les conseqüències del populisme i de la demagògia emprada pel govern del PSOE amb el conflicte israelo - palestí en aquests darrers anys. En aquestes darreres setmanes, els polítics del PSOE i els seus socis al govern autonòmic català han arribat a convertir el conflicte de Gaza en un tema intern de la política espanyola i catalana, utilitzant-lo com una cortina de fum per a evitar parlar dels problemes reals que els ciutadans patim, com per exemple la crisi econòmica, l´augment de l´atur, el fracàs de les succesives reformes educatives o les promeses electorals que ja no es podran acomplir...


Els mitjans de comunicació catalans i espanyols ens han bombardejat amb una informació parcial, sesgada i cada cop més obertament israelofòbica, mostrant només els bombardejos, mentint amb les xifres de víctimes mortals, oferint sense cap tipus de comprovació qualsevol informació que els arribava dels periodistes "independents" palestins i evitant mencionar o només dient de passada que el Hamas ha estat bombardejant amb missils durant vuit anys el sud d´Israel, que ha violat totes les treves o hudnes que ha firmat i que ha utilitzat i utilitza la propia població palestina de Gaza com a escuts humans. I això per no mencionar ja la política de persecució de la minoría cristiana palestina o d´extermini de qualsevol dissidència o grup opositor a la franja desde la presa del poder per la força al mes de Juny del 2007.


Ara les conseqüències d´aquesta postura demagògica i populista, digna d´una república bananera com per exemple la Veneçuela de Chavez, surten a la llum: pintades antisemites a les façanes de les nostres ciutats, atacs a sinagogues o a centres comunitaris jueus, demonització de l´estat d´Israel, etc. Els polítics, siguin del partit que siguin, haurien de treballar per a millorar les condicions de vida, de formació, i de treball dels seus ciutadans. No pas dedicar-se a buscar caps de turcs per a desviar els seriosos problemes que patim.