diumenge, 16 de desembre del 2007

Antisemitisme a la prensa siriana

El passat 13 de Desembre va ser publicada la següent caricatura en el diari sirià Teshren. A la vinyeta podeu observar un home caricaturitzat com un jueu observant disparant a coloms de la pau. Caricatures com aquesta són bastant habituals als mitjans de comunicació del món àrab - islàmic però això mai arriba a Europa, només els articles infumables de periodistes com per exemple Juan Miguel Muñoz o Maruja Torres.

3 comentaris:

Josep (sl) ha dit...

Es habitual i tampoc arriba a Europa no sentir als àrabs parlar mai de Pau amb Israel. Sols he sentit parlar de treva o Hudna.

El de HAMAS ni se'n amaguen i ho tenen clar i ho diuen clarament: amb Israel mai haurà pau i com a molt treves temporals.
Fatah parla de pau pels mitjans occidentals i de destrucció d'Israel amb la boca grossa als mitjans àrabs.

Artur ha dit...

Haig de suposar que la Maruja Torres rep subvenció de la reialesa saudí, si no, no ho entenc.

Probablement no sap que "Roma no paga a los traidores". Si en un futur l'Islam es fa amb occident (una hipòtesi possible), la Maruja Torres, ingènua, serà de les primeres a penjar de les faroles de la Plaça Catalunya en lloc de rebre una medalla per col.laboradora. Anirà a la forca per infidel!

Jaume ha dit...

Benvolguts amics:

En primer lloc desitjar-vos un felic any nou.

Amic Josep crec que el Hamas no té necessitat del doble missatge, és més aquesta aposta per la línea dura li dóna rèdits i prestigi en certes capes de la societat palestina i del món àrabo islàmic.

El Fatah com bé afirmes empra un doble llenguatge però el que em resulta curiós és que hi hagi molta gent a Europa que no s´en vulgui adonar. Suposo que interessos petrolifers, mantenir una bona relació amb el món àrab i una postura políticament correcta de cara a la població àrab emigrant a Europa poden ser factors que ajuden a explicar el fet de que encara es lliurin armes i diners a la ANP.

Amic Artur:

Totalment d´acord amb el teu comentari. Certament és sorprenent com certs col.lectius d´esquerra veuen amb simpàtia els moviments islamistes com el Hamas, el Hezbollah o el govern iranià. Crec que això és en part per la desinformació i perquè és molt fàcil anar de progre desde BCN o Madrid. Segur que si visquessin a Gaza o a Teherán, on serien perseguits per rojos i per ateus, veurien les coses molt diferents.