dimecres, 28 de novembre del 2007

Annapolis: l´inici d´una posible ruptura entre l´Iran i Siria

Benvolguts lectors:

En un interessant article, el columnista de Ha´aretz Avi Issacharoff defensa que la cimera de pau d´Annapolis pot profunditzar la divisió existent actualment en el món àrab entre els grups extremistes encapçalats per l´Iran i els estas sunís moderats liderats per l´Arabia Saudí.
De fet, la participació d´aquest darrer país a la cimera és una bona mostra de la desconfiança envers un possible creixement de la influència iraniana en la regió . Així doncs, la participació dels saudís no s´ha d´interpretar com una conversió d´aquests al sionisme o com un desig de normalització de relacions amb Israel, sinó més aviat com una mostra de que el seu temor a l´Iran és més fort al seu odi a Israel.

De tots els païssos àrabs que participen a la cimera de pau, l´únic que s´ha lliurat de les critiques dels islamistes ha estat Siria, que en tot moment manté una política de mesurada ambigüitat. Però existeix la possibilitat de que Annapolis marqui l´inici d´un posible divorci entre el govern sirià i l´Iran.

PD - Demano dísculpes als lectors del blog per no haver traduit l´article al català com acostumo a fer. Però vaig fatal de temps amb el treball i amb els estudis. Us deixo amb aquest petit resum i si cliqueu al link podeu llegir l´article sencer en llengua anglesa.