dissabte, 8 de desembre del 2007

Hamas ofereix una Hudna (treva) a canvi d´anular una posible intervenció militar a la Franja

El diari londinenc en llengua àrab "Al-Quds Al-Arabi" (Jerusalem àrab) informa de que els dirigents de Hamas estan negociant de manera intensiva amb altres liders de les diverses organitzacions terroristes palestines per a arribar a uns acords de treva que incloguin la fi de llançaments de míssils Al-Qassam contra el sud d´Israel.

Segons indica el mencionat diari, el lider del braç polític de Hamas Khaled Mashal és va reunir amb el secretari general del Yihad Islàmica, Ramadan Abdallah Shelaj, per a tractar aquests temes. A més a més, els dirigents del Hamas també s´han reunit amb liders dels "comitès de resitència popular" i amb els de les "Brigades dels Màrtirs d´Al-Aqsa", el braç armat d´Al Fatah.


Fonts properes als principals dirigents del Yihad Islàmica han afirmat que el seu moviment aprova la proposta a canvi de que el govern israelià aturi la eliminació selectiva dels seus homes i dirigents. Les mencionades fonts també informen de que el govern egipci es va oferir com a intermediari en aquestes negociacions.


Tot i aquestes bones intencions, segons va informar l´emisora Galei Tzahal, el llançament de míssils contra Israel han continuat. En efecte, han impactat tres bombes de morter al Neguev occidental i l´atac ha estat reivindicat pels membres de les brigades dels màrtirs d´Al-Aqsa i els membres del FPDP.


Si voleu llegir l´article complet en llengua espanyola, cliqueu aquí.
Si voleu llegir la notícia al diari israelià Ha´aretz en anglès, cliqueu aquí.