dilluns, 15 de febrer del 2010

Herois de motxilla (Pilar Rahola)

El passat Diumenge, l´excèrcit israelià va detenir a una jove manifestant catalana, Ariadna Jové, a la ciutat palestina de Ramallah juntament amb una altra companya seva, l´australiana Bridgette Chapel, totes dues membres de l´organització anti-israeliana "International Solidarity Movement" (ISM), una suposada Ong de solidaritat internacionalista amb el poble palestí que tant agrada a certes corrents d´esquerra post Maig del 68 però que, segons informa avui La Vanguardia, ha estat denunciada com una organització violenta per l´embaixador d´Israel a Espanya, el sr. Raphael Schultz.

Tornant als fets, Ariadna Jové va ser detinguda per haver incomplit la llei: tenia el visat caducat i no disposava del permís de les IDF per a estar a territoris palestins de Cisjordània sota l´administració de l´ANP. A més a més, s´està investigant si va participar en accions o manifestacions violentes contra l´excèrcit israelià. Després de pagar una fiança, el govern israelià la va posar en llibertat però ha de continuar a Israel fins que es celebri el judici. 

Obviament, la detenció de la manifestant pro-terrorista ha aixecat una gran expectació als mitjans de comunicació tant catalans com de la resta de l´estat espanyol però personalment trobo molt encertat el següent article de Pilar Rahola, titulat "Herois de Motxilla" i publicat el passat dia 10 de Febrer a La Vanguardia. Què voleu que us digui? Pilar Rahola encerta plenament quan denúncia la hipocresia i el doble raser d´aquestes ong´s o grups de solidaritat internacional amb el poble palestí. Si el que realment importa és el benestar del poble palestí perquè no van a Gaza a denúnciar els abusos i les violacions dels drets humans que comet el Hamas? Com és que durant tot el temps que va passar a Ramallah l´"activista" Ariadna Jové no va denúnciar la corrupció (escàndols sexuals inclosos) de molts dirigents de l´ANP? Doncs molt fàcil. Perque no importen ni els drets humans ni el poble palestí, utilitzats només com un pretext per a deslegitimar a Israel i criminalitzar al seu govern i a les seves institucions seguint així fil per randa les idees antisionistes i antinordamericanes que han esdevingut veritables dogmes de fe per a moltes ong´s, organitzacions "pacifistes" i plataformes "de solidaritat amb el poble palestí, sorgides de l´esquerra post Maig del 1968 i influenciades per un tercermundisme new age que converteix en antiimperialista i forçosament progressista a qualsevol moviment sorgit a l´Àfrica, Àsia o al Orient Mitjà sense parar-se a mirar la seva ideología o els seus  plantejaments socials. Això en part ajuda a comprendre el fet de que molts militants d´aquestes corrents d´esquerra donin suport al Hamas i al Hezbollah o actituds com la de la jove Ariadna Jové, donant un suport tàcit al terrorisme palestí en els seus escrits a la web antisistema Rebelión.org, de la que és colaboradora.

Val la pena llegir l´article de Pilar Rahola. Pròximament penso dedicar un escrit a aquestes corrents d´esquerra que avui només he citat. A veure si puc disposar de més temps que aquests darrers dies.