dissabte, 23 de març del 2013

Antisionisme, judeofòbia, Girona.

Pintada realitzada a l'aparador de la llibreria del Museu d'Història dels Jueus de Girona:

Font: Página de Facebook de l'ACAI.



El fet que aquesta pintada antisionista, de suposada solidaritat amb el poble palestí, hagi estat realitzada en l'aparador d'una llibreria sobre temàtica jueva és un bon exemple de la relació existent entre antisionisme i judeofòbia.

Quina és la relació existent entre els jueus gironins medievals i el record de la seva memòria amb el conflicte israelià - palestí? Cap, evidentment. L'únic lligam possible és la judeïtat. Per tant, els autors - o l'autor- de la pintada han utilitzat el pretext de l'antisionisme, de la crítica política i de la solidaritat amb els palestins per a mostrar el que realment els cou: la presència dels jueus i de la cultura jueva, encara que només sigui en els llibres d'història. 

Aquesta pintada, que recorda tristament a les realitzades pels Nazis a les botigues, els negocis, les escoles o les sinagogues de la comunitat jueva d'Alemanya durant els anys treinta, està signada per gent suposadament vinculada a Arran, a l'esquerra independentista catalana. Una nova mostra de que en el fons tots els extrems ideològics es toquen i de que l'antisionisme i la judeofòbia més rampant uneixen a aquestes dues corrents extremes suposadament antagòniques.